Vícebojařka Denisa třetí v kraji!

Poprvé v historii našeho klubu jsme se zúčastnili dvoudenního klání nejlepších krajských vícebojařů v Nové Včelnici. Do bojů o přebornické tituly se zapojily čtyři naše žákyně a do vloženého závodu nastoupily také čtyři žákyně mladší .

Vyrovnané výkony na slušné úrovni přivedly k nečekanému, ale o to více příjemnému, zisku bronzové medaile Denisu Mikešovou.

Její hlavní předností byly již tradičně vrhačské disciplíny – v hodu oštěpem nechala za sebou všechny své soupeřky a ve vrhu koulí skončila třetí. Ale ani v běžeckých a skokanských disciplínách se nenechala zahanbit a předvedenými bojovnými výkony ve všech disciplínách nenechala nikoho na pochybách, že letošní vícebojařský bronz je ve správných rukách. Ve výborném světle se představila i Markéta Pilátová, která Denise úspěšně sekundovala a ze 4. místa jí pomyslně kryla záda. V jejím podání určitě stojí za zmínku vítězství v běhu na 800m, 2. místo v dálce a 3. byla shodně i v bězích na 100m př. i 150m. Za úspěšně absolvovaný sedmiboj zaslouží pochvalu i Markéta Buchlovská (celkově 7.) a Natálie Štěpánová (10.)

Na třetím místě mezi Jihočeškami se ve vloženém závodě mladších žákyň v pětiboji umístila i Nela Šebestová. Nela předvedla opravdu vynikající výkon na své parádní trati 60m překážek, kde se poprvé v kariéře dostala pod 10 vteřin a osobní velmi kvalitní maximum si vylepšila i na hladké šedesátce. Další naše účastnice úspěšně dokončily svůj pětiboj na 10. (Barbora Kubová) a 12. (Eliška Kubincová) místě. Velkou morální podporou pro ostatní byla určitě naše poslední účastnice Daniela Roučková, která si však hned při první disciplíně přivodila zranění.

Klobouk však musím smeknout před všemi závodnicemi, které si s nástrahami odlišných disciplín i proměnlivého počasí úspěšně poradily.

A nyní již HURÁ na prázdniny!