Bez rozhodčích to nejde ani v atletice…

Vážení rodiče našich členů, příznivci a přátelé atletiky.

Letos vstoupí atletika v Prachaticích již do sedmého roku svého novodobého „života“. Za tu dobu si získala své pevné místo mezi ostatními sporty aktivně provozovanými v našem městě. Není divu. Vždyť se jedná o tradiční olympijský sport, který díky své rozmanitosti umožňuje opravdu všestranný tělesný rozvoj, a to již od útlého věku až po věk seniorský. Zcela právem je proto nazývána a uznávána jako „královna sportu“.

Naši atleti a atletky se pravidelně účastní závodů na krajské i celostátní úrovni, v jejich domácím prostředí na atletickém stadionu v Prachaticích pak pro ně pořádáme závody okresní a snažíme se i o přidělení pořadatelství některých závodů krajských. Tyto závody na „vyšší úrovni“ ale vyžadují již účast kvalifikovaných rozhodčích, kteří nám doposud v naší lokalitě chybí.

Obracíme se proto na vás s nabídkou: staňte se atletickými rozhodčími! Pokud máte trochu volného času a máte chuť ho smysluplně věnovat (především) nastupující generaci, atletika je určitě skvělá volba. A pokud víte o někom, pro koho by tato nabídka mohla být také zajímavá, zprostředkujte mu ji.

Pro inspiraci si můžete otevřít následující odkazy:

Staň se rozhodčím, láká kampaň – Atletika

Staň se atletickým rozhodčím, bez Tebe se nezávodí – YouTube

Staň se atletickým rozhodčím, bez Tebe se neměří – YouTube

Máte-li již jasno a chcete se do toho pustit, neprodleně mne kontaktujte, neboť trenérský kurs se koná již 12.-13.3. 2022 a přihlášky musíme poslat co nejdříve (omezená kapacita účastníků).

S případnými dotazy se obracejte na mne nebo na Jana Plánka.

Těšíme se na vás – nové spolupracovníky.

Antonín Pilát, atletika@topi.cz .