Zdařilý start našich atletů do nové sezóny

První tři měsíce kalendářního roku jsou pro atlety tradičně ve znamení závodů v hale a také závodů v přespolním běhu. Ani letos tomu nebylo jinak. Na krajské úrovni se naše prachatické atletky a atleti utkali v hale se svými vrstevníky na pražském Strahově (mladší žactvo – dospělí) a Táboře (přípravky), na celostátní pak v pražské Stromovce. Přespolní běh jsme absolvovali v Nové Včelnici (Krajský přebor) a v Jablonném nad Orlicí (Mistrovství ČR).

Největšího úspěchu dosáhla chodkyně Ludmila Kozlová, která dokázala navázat na skvělý výsledek z MČR žactva a vybojovala bronz na Mistrovství ČR i mezi dorostenkami!

V přeborech Jihočeského kraje ale dosáhli ve svých věkových kategoriích výborných výsledků i další reprezentanti prachatické atletiky. Opravdu husarský kousek se povedl Jolaně Prixové, která v hale letos nenašla přemožitelku a získala tři zlaté medaile (150m, 60m překážek, dálka). Krajským přeborníkem se stal i Matěj Hnízdil v krosu. Druhými místy se mohou pochlubit Matyáš Havel (800m + vrh koulí), Jana Randáková (800m + kros), L. Kozlová (kros) a Tereza Vozábalová (150m). Sbírku cenných kovů pak doplnili bronzoví medailisté Alena Marie Steinocherová (kros), Natálie Štěpánová (vrh koulí), L. Kozlová (800m), Jan Hojdar (300m), Vojtěch Vinš (800m), Pavlína Loudová (60m) a J. Prixová (kros).

Na závěr této části atletické sezóny se pětice prachatických atletů představila na MČR v krosu. Nejlepším umístěním se může pochlubit Jana Randáková, která mezi mladšími žákyněmi vybojovala ve velice kvalitní konkurenci skvělé 10. místo a mezi stejně starými závodnicemi dosáhla dokonce druhého nejlepšího času.

Předvedené výkony všech jmenovaných medailistů, ale i dalších našich atletek a atletů, dávají naději, že v nadcházející letní části atletické sezony by prachatické barvy mohly být v soutěžích jednotlivců i družstev opět k vidění v popředí výsledkových listin.