Všechna družstva našich atletů zůstávají v bojích o medaile!

Je známo, že atletika je především klasickým individuálním sportem, ale každoročně se pořádají i velmi atraktivní závody družstev. Na úrovni mezinárodní, celostátní i krajské. V našem Jihočeském kraji se již tradičně utkávají družstva ve všech věkových kategoriích o tituly krajského přeborníka. V průběhu sezóny se konají tři závody (kola) a o celkovém pořadí družstev rozhodne jejich umístění dosažené ve všech těchto kolech.

Letošní atletický přebor družstev Jihočeského kraje má za sebou dvě kola a je velmi potěšující, že všechna družstva našich atletek a atletů (včetně hostujících z TJ SK Čéčova, TJ ČZ Strakonice a TJ Blatná) mají před posledním, zářijovým kolem stále šanci na jednu z medailí.

Nejlépe si zatím vedou mladší žákyně, které jsou zcela zaslouženě a přesvědčivě na průběžném prvním místě před velmi kvalitními družstvy TJ VS Tábor a TJ Sokol České Budějovice. Na prvním místě je v tuto chvíli také družstvo dorostenců, jež je však v čele o pouhý větší počet tzv. „pomocných bodů“ a o konečné hodnotě získané medaile se rozhodne v posledním kole v přímém souboji s českobudějovickými soupeři.

Celkem pevnou pozici si na třetím místě vybudovalo družstvo mladších žáků – dva hlavní body od místa druhého, a se stejným výrazným odstupem před 4. v pořadí.  S nemalou šancí na bronzovou medaili půjde do posledního kola i družstvo juniorek. Doposud třetí SK Čéčova ČB získala stejný počet hlavních bodů a je před naším družstvem pouze o větší počet získaných bodů pomocných. Takže našim juniorkám stačí maličkost: v posledním kole „Čéčovku“ porazit. Nejtěžší výchozí pozici budou mít členky družstva starších žákyň, které jsou zatím na předběžném pátém místě. Jejich výkonnost je na obdobné úrovni jako u družstev na druhém až čtvrtém místě, za kterými zatím vždy zaostaly o opravdu malý kousek, a je určitě v jejich možnostech ze zadních pozic na medaili ještě zaútočit. A třeba se pověstné štěstíčko (samozřejmě pokud se mu dostatečně pomůže) konečně přikloní k našim děvčatům.

Určitě bychom však ve výčtu dosavadních kvalitních výsledků v soutěžích družstev neměli zapomenout na naše atletky a atlety hostující v seniorských kategoriích za TJ Blatná. Družstvo žen je zatím na skvělém 2. místě a muži jsou čtvrtí.

Abychom v posledním kole co nejlépe obstáli, připravují se naše atletky a atleti již od počátku srpna třikrát týdně na našem stadionu a čekají je i dvě atletická soustředění.

A v září jim nezapomeňme držet palce!